s
Adam: Witam
Czy ma ktoś może odpowiedzi do Arkusz egzaminacyjnego z matematyki poziom podstawowy.
autor Renata Machowina
chodzi mi o zadania zamkeniete.
Pierwsze zaczyna się tak:
Przedział <−5,−1> zapisany za pomocą wartości bezwzględnej to
a) |x+3|≤2 b) |x−3|≤2 c) |x−1|≤5 d) |x+1|≥5
chodzi mi o odpowiedzi do zadań zamkniętych, otwarte tez mogą być.− jakis link?
dzięki, pozdrawiam
17 kwi 11:14
Adam: odwiezam
17 kwi 11:30
Adam: 
?
17 kwi 11:46
Adam: ma ktos cos?
17 kwi 12:03
ICSP: ja nie posiadam co do tego to a
17 kwi 12:04
Adam: a chcialby ktoś wyliczyc sobie maturke, podac odpowiedzi zamkniete chociaz,
tak mialbym mozliwosc sprawdzic czy prawidlowo wyliczylem, jezeli ktos chetny, to zrobie
zdjecia arkusza

, thx
17 kwi 12:14
ICSP: ja wieczorkiem będę miał czas.
17 kwi 12:15
Adam: to dodaj do zakladek, a ja wrzucę za 7min na jakiegos speedyshara , potem wyliczysz, thx
17 kwi 12:16
ICSP: Tylko ja teraz wychodzę. Jak wrócę to się temu przyjrzę
17 kwi 12:19
17 kwi 12:28
Adam: jaki wynik ma byc w zadaniu 26. Cz III otwarte Wyrazenie ma wartosc √1618+1
17 kwi 12:36
Adam: czy może ktoś wyliczyc 27?
17 kwi 12:57
Artur: Adam. Masz
√tg2α+1
po podstawieniu do jedynki trygonometrycznej
√tg2α+1
17 kwi 13:02
zaniepokojony: ok, ale koncowy wynik to pierwiastek z
158, dzieki juz rozumie− nie ogarniam twierdzen

a 26?dalbys rade wyliczyc?
17 kwi 13:13
zaniepokojony: ←←← ← Adam to ja
17 kwi 13:14
hmmmm: w 27 odpowiedzi do boki 2 po 11 i podstawa 6√2 tak?
17 kwi 13:34
hmmmm: tzn to odpowiedz do 28 ta wyzej.
17 kwi 13:37
zaniepokojony: ktos liczy?
17 kwi 14:07
zaniepokojony: a na 30 ktoś ma pomysl?
17 kwi 14:08
ICSP: Już jestem
17 kwi 14:27
ICSP: Z pierwszej strony:
1A
2B
3C
4A
5A
6C
7A
8D
17 kwi 14:34
ICSP: Dalsza częsc
9A
10C
11A
12D
13B
14A
15B
16B
17A
18B
19C
20C
Pamiętaj ze też jestem człowiekiem i mogłem się gdzieś pomylić. W razie wątpliwości pisz.
17 kwi 14:47
17 kwi 14:52
ICSP: Resztę ruszę jak wrócę z Carefoura)(czy jakoś tak, nie wiem jak to się pisze)
17 kwi 14:53
Adam: 11. jestes pewny, ze a, moim zdaniem b, bo pierwiastek z 3 jest niewymierna a zostaje po
skroceniu,
gdybys sprawdzil− uzasadnil
i 20. tez mam inaczej zaznaczylem D.
bo 1/4 * 4=1
czyli to samo
a tak mam wszedzie to samo

a te otwarte?, bo tez mam do sprawdzenia, jak nie Ci sie nie chce, to tylko te dwa mi uzsadnij
plz

czyli nie jest ze mna tak zle
17 kwi 14:55
ICSP: 20.
V = πr
2H
| | 1 | |
wysokosć zmniejszamy 4 razy : |
| H |
| | 4 | |
promień zwiąkszamy 4r: (4r)
2 = 16r
2
| | 1 | |
objętość drugiego walca: V = 16r2* |
| hπ = 4r2Hπ |
| | 4 | |
| 4r2Hπ | |
| = 4. Odp 4 razy |
| πr2H | |
17 kwi 14:57
ICSP: 11.
| √3−2 | | √3−2 | | √3−2 | |
| − 4√3= |
| * |
| − 4√3 = |
| √3+2 | | √3+2 | | √3−2 | |
| | (√3−2)2 | | 3 − 4√3 + 4 | |
|
| − 4√3 = |
| − 4√3 = |
| | (√3−2)(√3+2) | | 3−4 | |
| 7 − 4√3 | |
| − 4√3 = −7 + 4√3 − 4√3 = −7 Odp. A |
| −1 | |
17 kwi 15:00
Adam: ok faktycznie

2 źle. thx,
17 kwi 15:10
Adam: jak wrocisz to mozesz podac reszte odpowiedzi

, dzieka
17 kwi 15:22
Adam: odswiezam, ktos otwarte wyliczy?
17 kwi 16:18
ICSP: to liczyć czy nie?
17 kwi 17:56
Adam: licz licz

, dzieki
17 kwi 18:16
Adam: to sobie posprawdzam czy mam gdzies bledy, bo nie ma na necie odpowiedzi do tego arkusza
17 kwi 18:20
Adam: ISCP liczysz?
17 kwi 18:33
Adam: ICSP* sry , lub ktos inny , prosze o wyliczenie zadan otwartych, w ramach cwiczen do podstawy
sa to zadania z podstawy ale niby trudniejsze
17 kwi 18:45
ICSP: jakie tam trudniejsze

Ja robie teraz zadania trudne twoje są banalne. To z kwadratem już ci podałem link gdzie masz
to rozwiązane. Tzn. masz sposób rozwiązania.
17 kwi 19:07
ICSP: Wielomian:
W(x) = −5x
2 + bx + 2c
inne dane:
w(1) = 3
w(−1) = 0
3 = −5 + b + 2c ⇔ b + 2c = 8
0 = −5 − b + 2c ⇔ −b + 2c = 5
Ukłąd równań z odjęcia strona otrzymujemy:
4c = 13
b = 1,5
−5x
2 + 1,5x + 6,5
17 kwi 19:14
17 kwi 19:17
DziwnyJestTenSwiat: dzieki, ladnie zgadza sie narazie z moimi odpowiedziami
17 kwi 19:19
Adam : Jest ok
17 kwi 19:20
Adam : dawaj dalej

thx
17 kwi 19:20
ICSP: Pole koła wpisanego w sześciokąt foremny : 18cm
2(bez π aż dziwne

)
| | 18 | |
P = πh2 ⇔ 18 = πh2 ⇔ h2 = |
| |
| | π | |
| | R√3 | | R2 * 3 | | 4 | | 4 | | 18 | |
h = |
| ⇔ h2 = |
| ⇔ R2 = |
| * h2 ⇔ R2 = |
| * |
| ⇔ R2 = |
| | 2 | | 4 | | 3 | | 3 | | π | |
Pole koła opisanego:
R
2π = 24cm
2
Podopisuj tam jednostki. Mi ciężko by było ciągle z nimi pisać.
17 kwi 19:20
ICSP: funkcja:
−2x
2 + 3x − 1.
| | −3 | | 3 | |
xw = |
| = |
| . Niestety należy do rozpatrywanego przedziału dlatego największa |
| | −4 | | 4 | |
wartosc funkcji będzie przyjmowana w x
w
Δ = 9 − 8 = 1
Mamy teraz dwa punkty : − 1 oraz 2 . Dalej od x
w znajduje się punkt −1 i to właśnie dla niego
wartość funkcji będzie najmniejsza:
f(−1) = −2 − 3 − 1 = −6
17 kwi 19:24
ICSP:
| | √161 | |
sinα = √1 − cos2α = √1 − 64225 = √161225 = |
| |
| | 15 | |
| | sinα | | √161 | | 15 | | √161 | |
tgα = |
| = |
| * |
| = |
| |
| | cosα | | 15 | | 8 | | 8 | |
| | 15 | |
√tg2α+1 = √16164+1 = |
| |
| | 8 | |
17 kwi 19:29
ICSP:

zielony = 5
√2
a = 5
p
p = 25
Czerwony kąt to 45
o
Trójkat ACS jest równoramienny i prostokątny co oznacza ze |SC| = |AS| = 5
|SO| = 2,5
√2
| | 1 | | 125√2 | |
V = |
| * 25 * 5√2 = |
| |
| | 3 | | 3 | |
Trójkąt BCS jest równoboczny.
P
b = a
2√3 = 25
√3
P
c = P
p +P
b = 25
√3 + 25 = 25(1+
√3)
17 kwi 19:36
Adam : chyba jeden blad, ale napisze Ci jak to liczylem za 10min~~, tylko jeszcze raz przelicze

, a
tak jest ok dzieki

, wyniki mam troszke inaczej napisane, ale po wymnozeniu kalkulatorem sa
te same, chyba sie liczy?
17 kwi 19:38
rumpek: wszystko ok
17 kwi 19:39
ICSP:

x = 6
√2
| | 1 | |
zielony odcinek = |
| x = 3√2 |
| | 2 | |
h trójkata = zielony + różowy = 3
√2 + 6
| | 1 | |
P = |
| * 6√2 * (3√2 + 6) = 3√2(3√2 + 6) = 18 + 18√2 = 18(1+√2) |
| | 2 | |
17 kwi 19:43
17 kwi 19:43
ICSP: Ja teraz wychodzę. Będę wieczorkiem to zrobie ostatnie. Bo jeszcze jedno jest na forum.
17 kwi 19:44
Adam : oki

dzieki
17 kwi 19:45
ICSP: | | 1 | | 3 | | 1 | | 2 | | 3 | | 2 | | 30 | | 16 | |
P = |
| * |
| + |
| * |
| = |
| + |
| = |
| + |
| = |
| | 2 | | 4 | | 2 | | 5 | | 8 | | 10 | | 80 | | 80 | |
| | 46 | | 23 | |
|
| = |
| Chyba tak ale z prawdopodobieństwa miałem 1 wiec lepiej żeby ktoś lepszy |
| | 80 | | 40 | |
to napisał.
17 kwi 19:46
rumpek: Ω = 20 * 50 = 1000
A = 15*20 = 300
17 kwi 19:50
Karnijsienarowerze: Ludzie, powiedzcie, z Operona jak się szykuję do maturki z majcy to dam sobie radę? Czy
poprzerabiać zadania egzaminacyjne?
17 kwi 19:53
rumpek: operon teoretycznie daje trudniejsze przykłady niz są na maturze, ale nie zaszkodzi przerobić
trudniejszych zadań
17 kwi 19:54
ICSP: Rumpku a mógłbyś wskazać błąd w moich obliczeniach Prawdopodobieństwa?
18 kwi 09:18