Funkcja liniowa i kwadratowa
kurzel131: Eloszka mam problem z zadaniami z tych 2 dzialow, jako ze w pon pisze spr od ktorego zalezy czy
zdaje czy nie.
Zeby nie bylo uczylem sie dzien wczesniej na ten spr i na wolnych lekcjach oraz przez samym
pisanie,moim zrodlem byla kartkowka jaka mi wyslal kolega, no i dostalem praktycznie inne
zadania niz mialem na kartce.
1 napisz rownanie prostej przechodzacej przez A(−2,0) b(0,3)
2. napisz rownaie prostej rownoleglej i prostopoadlej do proste4j y=2x−1 przechodzacej przez
a=(−4;3)
3. sprowadz do postaci kanonicznej f(x)=2x2−x+1 (tutaj zamiast p i q policzylem x1 i x2 xD)
4. rozwiaz rownanie x2−3x=0
5. rozwiaz nierownosc x2−4x−5>0
16 kwi 19:27
Ziomal:
zadanie 4 wyłącz x
x(x−3)
x=0 i x=3
16 kwi 19:28
Kejt:
1.
tworzysz układ:
−2a+b=0
b=3
i liczysz..
16 kwi 19:39
16 kwi 22:35