POMOZCIE TO NA ZALICZENIE
klAUDIA: zAD2.ROZIWAZ ROWNANIA :
1)X2 −4=0
2)X2−49=0
3)X2−3=0
4)X2+5X=0
5)−2X2+5X=O
6)X2=3X+2=0
&)X2−7X+6=0
*X2−8+7=
()X2+X+1=0
10)2X2+3−1=0
14 mar 15:34
Maniek:
Jak na zaliczenie, to sama musisz to rozwiązać, bo co to za zaliczenie, jeśli rozwiązania
są odpisane
14 mar 15:49
klAUDIA: ZALICZENIE W SENSIE SPR PRZYGOTOWAC SIE MUSZE I DLATEGO CHCE POMOCY W TYM
14 mar 15:50
14 mar 15:57
14 mar 15:57
xamrex: Przecież to są podstawy.
Pomogę ci z 1. przykładem
1)X2 −4=0
x2=4
x=2 lub x=−2
14 mar 16:02
mufi: to ja pomogę z drugim:
x2−49=0
x2=49
x=7 lub x=−7
14 mar 16:06
kla: 4)X2+5X=0
x(x+5)=0
x=0 lub x=−5
14 mar 16:08