:( kompletna klapa nie dam rady z tym zadaniem :(
Seba: Podaj miarę kąta jaki tworzy wykres funkcji liniowej f z osią x , gdy
f(x) = √3x + √3
16 sty 11:54
16 sty 11:56
16 sty 11:59
16 sty 12:03
Święty: Podałem Ci wszystko co potrzebujesz do rozwiązania zadania, no, może prawie wszystko. Rusz
głową, to nie jest trudne, albo zajrzyj do ksiązki
16 sty 12:04
16 sty 12:06
Święty: Podaj mi współczynnik kierunkowy.
Wiesz co to jest tg kąta?
16 sty 12:10
DJ Saturday: y= ax + b
16 sty 12:11
Seba: y=ax + b
16 sty 12:13
ICSP: a = tgα − gdzie α jest szukanym przez ciebie kątem.
16 sty 12:17
Seba: Co ?
16 sty 12:20
Seba: Jaki jest wynik ?
16 sty 12:21
ICSP: Gdzie w twoim przykładzie jest a?
16 sty 12:22
Święty: Proponuję Ci poczytać
41,
1212
16 sty 12:23
Seba: a to chyba √3x
16 sty 12:26
Święty: √3
16 sty 12:27
Seba: y=√3 * x + √3x Takie coś ?
16 sty 12:29
ICSP: Teraz wstawiasz ten √3 w miejsce a w następującym wzorze. a = tgα
16 sty 12:30
Seba: I tak nie kumam lepiej dajcie wynik
16 sty 12:31
16 sty 12:34
Święty: Do której klasy chodzisz?
16 sty 12:37
Seba: Do najlepszej

heh
16 sty 12:39
Seba: Szkoda że nie da rady z tym zadaniem

zaraz idę zapalić szluga
16 sty 12:42
bart: tgα=√3 dla jakiego kata α?
16 sty 12:46
Seba: ?
16 sty 14:33