oblicz
Lena:
Czy mógłby mi ktoś pomóc rozwiązać te zadania?
1 (3√2+5)2 =
2 (1−2√2−√3)*√2 =
3 3*[5−(1/2 )−1 ]2 *[(− 2/3 )−3 +3*2−3 ]−2 =
4 9−1 *27 −2 *81 : 251 *1/4 *102
(1/9)2 (5 )−1)3 *125 *2−3 =
w 4 zadaniu jest długi ułamek,ale nie mam pojęcia jak wstawić kreskę
3 sty 00:03
nat: w tym 1 jest do potęgi? czy po prostu *2 ?
3 sty 00:07
Lena: do potęgi
3 sty 00:27
Lena: Wklejałam to z worda i wszystkie potęgi się zmieniły
3 sty 00:33
Lena: 1 (3√2+5)2 =
2 (1−2√2−√3)*√2 =
3 3*[5−(1/2 )−1 ]2 *[(− 2/3 )−3 +3*2−3 ]−2 =
4 9−1 *27 −2 *81 : 25−1 *1/4 *102
(1/9)2 (5 −1)3 *125 *2−3 =
teraz jest dobrze
3 sty 00:49
3 sty 07:07
Lena: Dzięki
3 sty 10:56