Robin:
Punkty P(-2,-2), Q(1,-2) R(-2,4) są środkami boków AB, BC, AC trójkąta ABC. Oblicz :
a)współrzędne wierzchołków trójkąta
b)obwód trójkąta ABC ?
Pomocy

Z góry dzięki Jakubie.
9 mar 00:39
wmboczek:
x
a+x
b=-2
y
a+y
b=-2
x
c+x
b=1
y
c+y
b=-2
x
a+x
c=-2
y
a+y
c=4
A=(-5/2,2), B=(1/2,-4), C=(1/2,2)
dalej już sobie chyba poradzisz
9 mar 08:40
Robin:
ahaaaaa, dzięki.
9 mar 13:07
Robin:
a to nie powinno być Y
a + Y
b \2 =-2 ................itd
9 mar 14:15
daro: OBLICZ DLUGOŚC ODCINKA KL,GDY K(2,−5),L(−3,6).PODAJ WSPÓŁRZEDNE ŚRODKA TEGO ODCINKA....POMOZE
KTOŚ.
5 kwi 14:20
5 kwi 15:08