potęgowanie ?
Gosia: Mógłby mi ktoś pomóc z tym ?
| 46 * 95 + 69 * 120 | |
| |
| 84 * 312 − 611 | |
| 23 −(−4)−1 : 22 − 2−4 + 25 | |
| |
| 2−1 (52 − 5 ) * 4 | |
| (−3)2 + (1/3)−2 : 32 − 34 * 3−2 | |
| |
| (1/3)−4 − 24 * 5 | |
Dobrze by było gdyby mi ktoś mógł to rozpisać czy coś, nie było mnie na lekcjach z tego typu
działaniami więc nie ma co się dziwić że nie wiem jak to zrobić
4 paź 20:49
b.: podobne zadania z rozwiązaniami:
2376,
2377,
2378,
2379
wzory:
186 (możesz też kliknąc tam u dołu na zadania+rozwiązania i obejrzeć rozwiązania
podobnych, ale mniej skomplikowanych zadań)
4 paź 20:59
Gosia: Tylko, że tam jest jasne bo są te same liczby i wiadomo co się robi z potęgami a tu za bardzo
nie wiem co mam zrobić.
4 paź 21:07
toja: 46=(22)6
95=(32)5
69=(2*3)9
...
7 paź 18:06