błagam pomocy... jakie są odpowiedzi... muszę to zadanie szybko zrobić...
lala: Pomocy kompletnie tego nie rozumiem

Do rozwiązywania testu z języka Chińskiego uczeń stosuje następującą metodę wyboru jednej z
czterech odpowiedzi. Najpierw rzuca dwoma kostkami sześciennymi − białą i czarną. Bierze pod
uwagę wartość bezwzględną różnicy wyrzuconych oczek. Jeżeli jest ona równa 1, to zaznacza
pierwszą odpowiedź, 2 − drugą, 3 − trzecią, 4 − czwartą. W pozostałych przypadkach ponownie
rzuca kostkami. Jednak teraz bierze pod uwagę resztę z dzielenia sumy wyrzuconych oczek przez
4. Zaznacza odpowiedź o numerze równym wartości tej reszty powiększonej o 1. Jeżeli przez X
oznaczymy zmienną losową, której wartości stanowi numer zaznaczonej odpowiedzi, to:
P(X=1) = ...........
P(X=2) = ...........
P(X=3) = ...........
P(X=4) = ...........