matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc (fast)
Łukasz:
bok rombu ma dlugosc
√
2
zas pole rombu jest rowne 1. ile wynosi miara kata ostrego w tym rombie
1 cze 23:02
kalafiorowa:
https://matematykaszkolna.pl/strona/866.html
P=1 a=
√
2
P=a
2
sinα 1=
√
2
sinα
1
sinα=
√
2
√
2
sinα=
2
https://matematykaszkolna.pl/strona/397.html
α=45
1 cze 23:13
Łukasz:
dziekoweczka
1 cze 23:19