matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Odległość punktu
agnieszka:
a) Oblicz odległość punktu P=(−,1) od prostej y= −
1
3
x−2 b) Znajdź równanie okręgu, którego średnicą jest odcinek o końcach P=(−2,8) i Q=(−6,−2)
12 kwi 12:45
kalafiorowa:
a)
https://matematykaszkolna.pl/strona/1249.html
b) znajdz srodek odcinka PQ
https://matematykaszkolna.pl/strona/1750.html
oblicz dlugos tego odcinka, polowa jego dlugosci jest rowna promieniowi okregu.
12 kwi 13:01