matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pilną pomoc:):):)
ami:
1) punkty A=(0;0) , B=(2:5) , C=(−3;1) są wierzchołkami trójkąta ABC .Oblicz jego obwód. 2)Napisz równanie prostej przechodzącej przez punkt p=(4;2) i prostopadłej do prostej y=3x−1
2 kwi 23:26
Godzio:
L = AB + BC + CA wzór masz tutaj :
https://matematykaszkolna.pl/strona/1248.html
https://matematykaszkolna.pl/strona/42.html
a = ... x = 4 y = 2 b = ? y = ax + b
2 kwi 23:28