matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
odległosc punktu
agari:
Dana jest prosta y=2/3x+5/3 Wyznacz równanie prostej prostopadłej do tej prostej i przechodzącej przez punkt A(−4, 6). Otrzymaną prostą podaj w postaci kierunkowej i ogólnej.
14 mar 16:48
daras:
https://matematykaszkolna.pl/strona/42.html
https://matematykaszkolna.pl/strona/41.html
ido roboty
14 mar 17:57
==:
3
y=−
x
2
3x+2y=0
14 mar 17:59