trygonometria
reee: podaj miarę kąta jaki tworzy prosta y=−0,6x z osią OX
14 paź 22:05
Maciess: Tutaj zaglądnij
1212
14 paź 22:12
14 paź 22:13
reee: tak ja to wszystko rozumiem ale jak wyznaczyć właśnie ten kąt 135
14 paź 22:35
reee: już rozszyfrowałam, dzięki za pomoc
14 paź 22:44
reee: wyznacz wartości funkcji trygonometrycznych kąta alfa jeśli wiadomo że na końcowym ramieniu
kąta alfa znajduje się punkt A=(−√3, √6)
14 paź 22:46
6latek: tg135o=−1
TY masz znaalesc kąt dla ktorego tg=−0,6
Tablice
tg31o=0,6009
Wzory redukcyje teraz dla drugiej cwiartki
14 paź 22:47
14 paź 22:55
6latek: Dobry wieczor

Pytanie : czy posiadasz 1 tom Pana Iwaszkiewicza ?
MIla ma tylko 2 tom
14 paź 23:01
ABC:
Małolat ja mam gdzieś w piwnicy ten 1 tom a czego tam potrzebujesz?
14 paź 23:38
6latek: Czesc
Jutro sie odeywe.
14 paź 23:59