Wykonaj Zadania
Xyloo: Jestem kompletnie zielony z tego, proszę o w miarę przejrzyste wykonanie zadań

1.cosα=5/13, α∊(270;360) oblicz sinα+tgα.
2.Rozwiąż równania i nierówności :
a) tg (3x−π/2)=1
b)sin x> 1/2, x∊<0;3π>
3.sin225−ctg120=?
21 maj 14:17
a7: chodzi Ci o "wykonanie zadań" czy chcesz się nauczyć?
21 maj 14:19
21 maj 14:23
Xyloo: Chodzi mi bardziej o wykonanie zadań, dzięki za 3−cie!
21 maj 14:25
21 maj 14:28
Jerzy:
2a) 3x − π/2 = π/4 + kπ i oblicz x.
21 maj 14:41
21 maj 14:45
Xyloo: Dziękuję, teraz już bardziej rozumiem o co chodzi

Co do 2 a), wynik to x=π/2 ?
21 maj 14:53
21 maj 14:54