Geometria analityczna - prosta
Elo1230: 1. Dany jest wierzchołek kwadratu A(1,5) i równanie jednego z boków y=2x−2. Oblicz pole
kwadratu
2. Przeciwległe boki kwadratu zawierają się w prostych y= −x+6 i y=−x−8. Oblicz pole kwadratu.
21 lut 16:48
Elo1230: Czy może mi ktoś krok po kroku wyjaśnić te zadania ?
21 lut 16:49
q:

pole 5
21 lut 16:56
q: liczysz prostopadłą do danej przechodzącą przez A...
albo do razu odległość A od prostej da Ci bok
21 lut 16:59
q: w 2. odległość między prostymi to długość boku..i to do kwadratu
21 lut 17:01
q:

a=7
√2 Pole = 98
21 lut 17:03
22 lut 00:45
22 lut 00:50
Eta:
22 lut 00:52