stozk
pikuś: oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość stożka o polu podstawy 36pi cmkwadratowych,
wiedząc że kąt rozwarcia stożka wynosi 60 stopni
8 sty 18:57
5-latek:

πr
2= 36π⇒r
2= 36⇒r=6
Z trojkata 30 60 90
o wylicz l i H
I masz po zadaniu bo tylko podsatwic do wzorow
8 sty 19:05
pikuś: ale jakt to dalej zrobic
8 sty 19:12
8 sty 19:16
8 sty 19:17
pikus: może ktoś pomóc rozwiązać


?proszę
9 sty 09:30
Jerzy:
Oblicz ile wynosi tworząca l oraz wysokość stożka H.
9 sty 09:37
pikus: wyszło mi l=12 a H = 6√3 dobrze?
9 sty 09:48
Jerzy:
Dobrze. Teraz tylko podstawiaj do wzorów i licz.
9 sty 10:18
pikuś: dzięki bardzo myślałam że jestem totalne dno
9 sty 10:21