matematykaszkolna.pl
. Oblicz pole powierzchni tego trójkąta. karolina: rysunekKażdy z przedstawionych na rysunku okręgów jest styczny zewnętrznie do dwóch pozostałych, zaś każdy bok trójkąta jest styczny do dwóch okręgów. Promień każdego okręgu jest długości 1. Oblicz pole powierzchni tego trójkąta. Wynik zapisz w postaci a+bc , gdzie a,b,c są liczbami wymiernymi i c >= 0 INSTRUKCJA: Wyznaczenie długości odcinków tworzących bok trójkąta Podstawienie poprawnych danych do wzoru na pole trójkąta równobocznego Podanie odpowiedzi w żądanej postaci na obrazku promienie okręgów są sobie równe
29 gru 19:25
karolina: to chodzi o cos takiego https://matematykaszkolna.pl/forum/289667.html
29 gru 19:42
karolina: potrzebuje miec to bardziej wytłumaczone
29 gru 19:53
Olcia_karolcia: czy wynik to 6+ 743
30 gru 13:09
===: w powyższym linku masz to trolu policzone i pokazane jak krowie na rowie ... a ty wciąż swoje
30 gru 13:27
LOLA: no nie dokońca, ja nie mam w treści, że jest trójką równo boczy to raz, po drugie inny promień więc pytam się o wynik, po trzecie muszę mieć w innej postaci wynik. Poza tym na czym opierasz swoja opinie o byci trolem? To że w krótkim czasie wstawiłam dużo zadań nie oznacza tego. Mam za kilka dni etap wojewódzki konkursu do którego się przygotowuje. Sama rozwiązuje zadania, lecz nie mam do nich odpowiedxzi, więc wstawiam je tutaj by sprawdzić jak inni rozwiązali to zadanie. Może prostszym sposobem. No ale tak najprościej nazwać kogoś trolem nie znając nic poza nickiem. Brawo dla Ciebie naprawe.
30 gru 13:34
LOLA: A nick zmieniam, własnie z twojego powodu
30 gru 13:34
===: bajki to ty mozesz pisać. Patrz tu https://matematykaszkolna.pl/forum/364925.html Ty najprostszej rzeczy sama nie zrobisz. ŻENADA
30 gru 13:49
LOLA: tam nie wiedziałam co zrobić dlatego. Nie mam ochoty z tb dyskutować bo to i tak strata czasu.
30 gru 13:53
LOLA: a ta odp tej że karoliny mozesz dokonczyć to nie ja nie wiem czy wiesz że kazdy może zmienić nick na ten sam emotka
30 gru 13:54
Basia: rysunek jeżeli te okręgi mają równe promienie, to trójkąt musi być równoboczny niezależnie od tego jakie jest r czyli rozwiazanie jest takie same jak w linku, tylko zamiast r=3 masz r=1
30 gru 13:56
Basia: musi być równoboczny bo jest podobny do tego mniejszego o bokach 2r
30 gru 14:22
LOLA: dzięki,a wynik moj jest dobry?
30 gru 15:28