zad
hvbqe: Wyznacz równanie stycznej do okręgu o równaniu x2−6x+y2+10y=0 prostopadłej do prostej
3x−4y+5=0
26 gru 17:32
Qulka: wstaw y=−4/3 x +b do równania okręgu i policz deltę =0 i z tego b
lub odległość środka okręgu od prostej = promień
26 gru 17:51
Qulka:
3y+4x +3 − 5√34=0 lub 3y+4x +3 + 5√34=0
26 gru 17:54
hvbqe: mogłbys wykonać obliczenia ?
26 gru 18:06
Jerzy:
A może nosek wysmarkać ?
26 gru 18:10
26 gru 18:19
hvbqe: b=−3+5√34/3 v b=−3b−5√34/3
26 gru 18:59
hvbqe: ?
26 gru 18:59
Qulka: tak o ile tam jest nawias

czyli dzielenie obejmuje oba
26 gru 19:21
hvbqe: ok dzieki
26 gru 19:42