27 lis 21:37
Mila:
| | π | | π | |
2x1= |
| +2kπ lub 2x2=π− |
| +2kπ |
| | 6 | | 6 | |
Już wiadomo?
27 lis 21:41
the foxi:
sin(2x)=2sinxcosx −−−>
1543
A co do drugiego pytania: popatrz na wykres funkcji sinus albo pomyśl, dla jakich argumentów
| | 1 | |
sinus przyjmuje wartość |
| |
| | 2 | |
27 lis 21:41
Maryla: Dziękuję już rozumiem

Mogła bym jeszcze poprosić o szczegółowe wyjaśnienie dotyczące takiego równania?
− tg
2 3x= 1/3
27 lis 22:11
ite: − tg2 (3x) = 1/3
sprzeczność
tg2 (3x) ≥0
− tg2 (3x) ≤0
− tg2 (3x)≠ 1/3
27 lis 22:31
Maryla: Przepraszam tam nie ma minusa, moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina.
27 lis 23:29