Trojkat rownoramienny
Hp: W trójkącie równoramiennym ramię jest 2 razy dłuższe od podstawy. Suma długości promieni okręgu
wpisanego i opisanego na tym trójkącie równa się 11. Oblicz długość podstawy trójkąta.
Mam takie zadanko mecze sie juz z nim jakis czas i moje pytanje brzmi czy da sie je
rozwiazac poprostu ze r=11−R no i ze p=rp=abc/4R i poproatu podstawic ?
18 kwi 12:59
Hp: Ktos mi pomoze z gory dziekuje
18 kwi 13:16
Hp: ?
18 kwi 13:58
18 kwi 14:04
kobiETA: pole P=1/2bh**
18 kwi 14:04
Hp: Czyli tak jak ja chcialem zrobi c to odpada ?
18 kwi 14:54