Usuń niewymierności z mianownika
KupMiKebsa: 3
__ =
√6
8 sty 17:56
8 sty 17:58
Nyga: aha
8 sty 18:00
KupMiKebsa: Sorki ale ja po prostu tego nie ogarniam choćbym niew iem jak miał wysilać muzgownice
8 sty 18:02
Janek191:
| 3 | | √3*√3 | | √3 | | √3 | | √2 | | √6 | |
| = |
| = |
| = |
| * |
| = |
| |
| √6 | | √3*√2 | | √2 | | √2 | | √2 | | 2 | |
8 sty 18:04
Janek191:
Zrób użytek z mózgownicy
8 sty 18:05
Eta:
| 3 | | √6 | | 3√6 | | √6 | |
| * |
| = |
| = |
| |
| √6 | | √6 | | 6 | | 2 | |
8 sty 18:06
8 sty 18:07
Janek191:
Lub
| 3 | | √6 | | 3√6 | | √6 | |
| * |
| = |
| = |
| |
| √6 | | √6 | | 6 | | 2 | |
8 sty 18:08
KupMiKebsa: dzięki
8 sty 18:12