matematykaszkolna.pl
Oblicz KupMiKebsa: (0,2)8 x (0,2)4 ________________ = (0,2)9 x znaczy razy
8 sty 17:36
Alky: Rozumiem pytania o zadania gdzie trzeba choć trochę pomyśleć lub można czegoś nie wiedzieć, ale to jest podstawa. Masz na to wzory. Nawet nie znając wzorów to można na to banalnie łatwo wpaść. a*a=a2 a2*a2=a4 czyli a8*a4= ? Pomyśl choć trochę :X
8 sty 17:40
KupMiKebsa: nie, to praca domowa xD
8 sty 17:43
Alky: A mi jednak wydaje się, że wstawiają takie jak to powiedziałeś/aś knoty bo są leniwymi fagasami i nie chce im się poświęcić trochę czasu, pomyśleć. Też nie jestem jakiś super wybitny z matmy, ale jak mam z czymś problem to nad tym myślę i jeśli rzeczywiście nie może mi coś wpaść albo mam jakąś zaćmę to się pytam, ale jak ktoś z takim czymś podjezdza... Czego tu można nie rozumieć. Generalnie wszsytkie zadania poniżej liceum można jak na moje zrozumieć po przeczytaniu działu w podręczniku...
8 sty 17:46
Alky: Zwłaszcza, że teraz jest coraz więcej gimbusów ( naturalnie nie mam tu na myśli Ciebie KupMiKebsa tylko mówię tak generalnie i nie chce nikogo tu urazić ) którzy wychodząz założenia, że nie przyda im się matematyka, po co im to. Przecież nie wejdzie do sklepu i nie poprosi pierwiastek ziemniaka..
8 sty 17:51