Funkcja liniowa
zolwmaszynista: Kilka zadań z funkcji liniowej, proszę o pomoc

1. Rozwiąż równanie |2x|−|2−x|=7
2. Rozwiąż nierówność ||2x−4|−1|≤5
3. Opisz układ nierówności trójkąta: A(2;1) B(−1;5) C(−1;−1)
4. Określ liczbę rozwiązań równania liniowego a
2x+3=9x−a w zależności od wartości parametru a.
W przypadku istnienia rozwiązań wyznacz je.
5. Dla jakich wartości parametru m wykresy funkcji f(x)=||m−1|+2|x−3m i g(x)=7x−5 są
równoległe?
6. Przeprowadź dyskusję liczby rozwiązań układu równości w zależności od parametru m.
W przypadku istnienia rozwiązania podaj je w najprostszej postaci.