Prawdopodobienstwo
Mich176: Strzelec trafia do celu w pojedyńczym strzale z prawdopodobieństwem 0,8.
Strzelec ma strzelać 5 razy. Oblicz prawdopodobieństwo, że strzelec trafi co najmniej raz.
Z objaśnieniem proszę
1 lis 18:36
Basia:
A − trafia przynajmniej raz
A' − nie trafia ani raz czyli pięć razy pudłuje
P(A') = 0,25
P(A) = 1 − 0,25
i tyle
1 lis 19:07
Janek191:
Wczoraj miał zrobione
1 lis 19:30
Basia:
1 lis 19:32
Basia: Normalka
1 lis 19:32
Eta:
Basia

czy mnie oczy mylą ?
1 lis 19:33
5-latek: Mialem pisac to samo
1 lis 19:36
Basia: Nie mylą (to do Ety)
1 lis 19:37
Basia: i do 5−latka też
1 lis 19:37
Basia: Mało mam czasu, ale czasem wpadnę
1 lis 19:39
Mich176: To chyba nie możliwe żeby to było takie proste
1 lis 19:39
5-latek: Ale tez ucieszy sie Mila ze wrocilas
1 lis 19:45
1 lis 19:45
Saizou :
Eta rozwaliłaś mnie tym snem
Basiu kopę lat, dawno dawno.... Cię tu nie było
1 lis 19:50
Eta:
1 lis 19:50
1 lis 19:54
Saizou :
Ostatnio w ogóle jest mało dawnych bywalców, np.
rumpek
Godzio
Ajtek
Basiek
asdf
Trivian
ZKS
i wielu innych
1 lis 19:56
Jack: Ajtek czasem tu bywa
1 lis 20:05
Eta: A gdzie myszka ?
1 lis 20:05
Puma: albo
żołwik
1 lis 20:06
Godzio:
Hej wam

Ciężko z czasem, bardzo ...
1 lis 20:37
Bogdan:
Pozdrawiam starą gwardię, a szczególnie dawno nie widzianą tutaj Basię. Dziękuję Basiu
1 lis 20:51
Mila:
Witam
Basię
1 lis 20:52
Eta:
1 lis 20:53
Godzio:
Cześć
Bogdan, dawno się tu wszyscy nie zebrali, a
Basia to już nam znikła na lata
1 lis 20:53
Eta:
Kto pamięta z dawnych lat i rozszyfruje
forumową ABBE ?
1 lis 20:56
Godzio:
AROB =
Anna (o ile się nie mylę) no i
Basia,
Bogdan,
Eta 
?
1 lis 20:58
Eta:
Godzio
1 lis 20:59
Bogdan:
A − Anna
B − Basia
B − Bogdan (ja

)
E − Eta
1 lis 21:00
Godzio:
Eta pochwale się

Spełniłem swoje mini marzenie, uczę analizy i algebry na PWr − dostałem propozycję i
skorzystałem, ale nie robię doktoratu
1 lis 21:01
Eta:
To bardzo miłe Godzio moje gratulacje !
1 lis 21:04
Bogdan:
Godzio − gratuluję, to moja pierwsza uczelnia
1 lis 21:05
Godzio: Macie w tym duże zasługi!
1 lis 21:05
Eta:
Szkoda,że i nie moja
1 lis 21:06
Godzio:
Czas spać, rano do pracy trzeba wstać

Miłego wieczoru życzę, postaram się od czasu do czasu wpadać

Dobranoc!
1 lis 21:14
Eta:
Teraz już takich ambitnych maturzystów ( jak kiedyś Ty Godzio) już nie ma ! ( a szkoda

Powodzenia
1 lis 21:15
Bogdan:
Godzio − ze studentami którego wydziału masz zajęcia? Przepraszam za ciekawość
1 lis 21:17
Godzio:
Eta, na pewno się trafią!
Bogdan, Chemiczny, Mechaniczny i Elektroniczny
1 lis 21:20
1 lis 21:24
Mila:
Godzio− GRATULACJE.
1 lis 21:28
Bogdan:
Przyznam, że spotkanie starych stażem (oczywiście) forumowiczów, a szczególnie z dawną
nie widzianą Basią w dniu 1 listopada, to chyba sprawka jakiegoś dobrego ducha
1 lis 21:37
Kacper:
Coraz mniej osób zagląda no forum.
Prawie wszystko można znaleźć w internecie lub na forum, nie tak jak na początku swojej
działalności.
Bogdan mnie np brakuje twoich rozwiązań zadanek z geometrii

Zwykle mijało trochę czasu zanim rozumiałem, a potem próbowałem zrozumieć jak można wpaść na
coś takiego
1 lis 21:50
Bogdan:
Rozwiązywanie zadań z geometrii bardzo, a może nawet najbardziej, rozwija umiejętność
logicznego kojarzenia różnych, często odległych faktów, rozwija wyobraźnię, utrwala w pamięci
różne przydatne stałe i zależności matematyczne. Namawiam osoby uczące się do rozwiązywania
ile się da zadań z geometrii. Należy przy tym ze szczególną starannością sporządzać szkice
ilustrujące rozpatrywane zagadnienie.
1 lis 22:28
Eta:
1 lis 22:30