π | ||
Nie rozumiem tego przekształcenia: 2(sint+cost) + cost = 2*√2(sint+ | ) + cost | |
4 |
π | ||
Tam powinno być: 2*√2sin(t+ | ) + cost, a bierze się to ze wzoru na sinus różnicy | |
4 |
π | ||
korzystam z wzoru: cos(2x)=sin( | −2x) | |
2 |
π | ||
cd..=2*[sin(2x)+sin( | −2x)]+cos(2x)=.. | |
2 |
α+β | α−β | |||
korzystam z wzoru: sinα+sinβ=2*sin | *cos | |||
2 | 2 |
|
| |||||||||||||||||||||
..=2*[2*sin | *cos | +cos(2x)= | ||||||||||||||||||||
2 | 2 |
π | π | |||
=4*sin | *cos(x− | )+cos(2x)= | ||
4 | 4 |
π | ||
=2√2cos(x− | )+cos(2x) | |
4 |
π | ||
tam powinno być 2√2cos(2x− | )+cos2x | |
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |