jaktobylo
Jack: moglby ktos przypomniec jak to sie chowalo do wzoru na szescian ?
bo jak mam np 4+2√3
to wiem ze
a2+b2 = 4 i 2ab = 2√3
jednak jak to jest z szescianem?
(a−b)3 = a3 − 3a2b + 3ab2 − b3 = a3 − b3 − 3(a2b − b2a)
29 maj 11:06
6latek : Witaj

Kiedys to pokazywala
Qulka 
Może pojawi się na forum
29 maj 11:07
Jack: Hej

No wlasnie kiedys pamietam ze to liczylem, ale teraz to wgl mi z glowy wylecialo.
29 maj 11:10
29 maj 11:10
Mariusz:
a3−3a2b+3ab2−b3
a3+3ab2−(3a2+b2)b
29 maj 11:15
Jack: zespolonych jeszcze nie liczylem, na lazie de Moivre musi poczekac
29 maj 11:28
6latek : Zobacz na post Yolanty (podbilem go)
29 maj 12:23
29 maj 12:43
Jack: tak, tak, widze, dzieki
29 maj 12:44