granice ciągów
w.g :) : Oblicz granicę funkcji:
a) lim n→
∞ | (1 −
2n ) (
3n − 4 )|
| | 2n3 − 4n2 + 2n +7 | |
b) lim n→∞ | |
| | |
| | 6n(n −1)2 | |
13 kwi 10:49
Qulka:
a) −4
b)1/3
13 kwi 10:51
kochanus_niepospolitus:
a) |−4| = 4 (o ile nie jest to ułamek)
13 kwi 10:51
13 kwi 10:54
w.g :) : A może mi ktoś rozpisać ten pierwszy przykład ?
13 kwi 11:07
13 kwi 11:10
13 kwi 11:11
Janek191:
| | 2 | | 3 | |
lim I ( 1 − |
| )*( |
| − 4)| I = I ( 1 − 0)*(0 − 4) I = I − 4I = 4 |
| | n | | n | |
n→
∞
13 kwi 11:12
w.g :) : Dziękuję
13 kwi 11:12