wektory
Marta: krótkie pytanko, jak oblicza się sinus wektora?
18 lut 12:34
Jerzy:
Nie ma takiego pojęcia
18 lut 12:35
Marta: sin kąta (→ →)
AB, BC
18 lut 12:39
Marta: nie potrafię się wysłowić, język matematyczny jest dla mnie trudny, musi być coś takiego
18 lut 12:40
Marta: doktor matematyki chyba nie może się mylić
18 lut 12:40
Jerzy:
Sinus to funkcja trygonometryczna
18 lut 12:44
18 lut 12:52
Marta: o dzięki za link, o to mi chodziło

a mógłby mi ktoś to policzyć dla sprawdzenia, podaje
wartości:
A=[1,8,0] B=[2,−2,0] C=[1,6,11]
18 lut 12:56
===:
... no cóż ... ja nie jestem "ktoś"
18 lut 12:57
Marta: Proszę, niestety imienia nie znam @===
18 lut 13:01
18 lut 13:02
Marta: jej, dzięki wilekie @===
18 lut 13:05