FUNCJA WYKLADNICZA
buziaczek: oblicz

funkcja wykładnicza)
a)(dwie trzecie )−3
b)8 I CZTERY TRZECIE
c)81 0,5^
d)( trzy piate )−2^
e)27 i dwie trzecie ^
f)9 i jeden ,5
g)0,04 − TRZY DRUGIE ^
16 lut 13:42
16 lut 13:47
Jerzy:
To bełkot
16 lut 13:48
mala mi : pomoze ktos ?
16 lut 13:57
buźka:
| | 2 | | 3 | | 27 | |
a) ( |
| )−3= ( |
| )3= |
| |
| | 3 | | 2 | | 8 | |
b) 8
4/3=
3√83=2
3=....
c) 81
0,5=
√81=...
e) 27
23=
3√272= 3
2=.......
f) 9
1,5= (3
2)
1,5= 3
3=..
g) (0,04)
−3/2=
√0,04−3= (0,2)
−3= 5
3=...
16 lut 14:01
mala mi : w b) =9
16 lut 14:09
mala mi : w c) tez 9
16 lut 14:10
mala mi : w d) 254
16 lut 14:11
hime: w c i e tyle przecież wyjdzie, natomiast w b jest błąd, ale i tak 9 nie wyjdzie
16 lut 14:12
buźka:
b) 23=2*2*2=............
16 lut 14:12
hime: *c i d
16 lut 14:12
mala mi : znaczy no w b 8
16 lut 14:13
buźka:
W b) ma być 84/3 = 3√84= 24=.....
16 lut 14:13
mala mi : F) 27
16 lut 14:14
buźka:
tak
16 lut 14:14
mala mi : czyli w b 16?
16 lut 14:14
hime: i tyle jest w f) 33=...
16 lut 14:14
mala mi : i w g ) 125
16 lut 14:15
buźka:
ok
16 lut 14:15
hime: tak, b) 16
wszystko przy założenie, że buźka dobrze zinterpretował/a Twoje "bazgroły"
16 lut 14:15
buźka:
16 lut 14:16
mala mi : dzieki

licze na dalsza pomoc
16 lut 14:17
buźka:

........ idę na spacer z
16 lut 14:17
mala mi : OKEJ

A BD JESZCZE ?
16 lut 14:19
bezendu:
100 twarzy
Ety
16 lut 14:20
mala mi : ROZIAZ ROWNAINIE :
A) 52X−1=125
16 lut 14:24
16 lut 14:26
mala mi : NIE
16 lut 14:33
mala mi : CHODZI MI O POMOC
16 lut 14:33
mala mi : WGL NIE SZUKAM POMOCY OD CB
16 lut 14:34
mala mi : POMOZE KTOS ?
16 lut 14:35
hime: najpierw zapisz to równanie poprawnie
16 lut 14:43
16 lut 14:43
niki :D: 52x−1=125
16 lut 14:48
hime: już lepiej ale ten minus nadal nie tak
jak Ty to piszesz, że Ci nie wychodzi

5
2x−1=125
5
2x−1=5
3
...
16 lut 14:49
niki :D: heh nie wiem sama
16 lut 14:51
niki :D: teraz mam obl to 53
16 lut 14:51
hime: ...
po lewej stronie masz 5 do jakiejś potęgi i po prawej masz 5 do jakiejś potęgi, kiedy to będzie
równe?
16 lut 14:53
hime: kiedy 5x=5y ?
16 lut 14:54
niki :D: no 5 do 1?
16 lut 15:07
hime: nie... dla powyższego przykłady 5x=5y, jaki warunek musi spełniać x i y aby to było prawdą?
16 lut 15:12
niki :D: jezu nie wiem
16 lut 15:13
hime: co to znaczy nie wiem... przecież to jest oczywiste.. to widać!
16 lut 15:15
niki :D: 5?
16 lut 15:17
hime: co 5?
16 lut 15:18
niki :D: dobra ja serio nie kminie i nie wiem o co chodzi
16 lut 15:20
hime: no to masz problem, powodzenia na maturze...
16 lut 15:25
hime: kulturalniej trochę..
ja Ci dałem wskazówkę jak to rozwiązać, a że Ty nie rozumiesz podstawowych rzeczy, to już Twoja
wina, że się nie uczyłeś/łaś w ogóle
16 lut 15:31
aga: ta taka wskazkowa... pisze 5 a ty 5 co i co ja mam ci napisac
16 lut 15:35
hime: przeczytaj wcześniejsze posty, dopiero się wypowiadaja
16 lut 15:39
hime: dobra, kumam, aga i niki, to jesteś Ty
16 lut 15:40
hime: czego ti nie rozumiesz?
masz takie równanie
5x=5y
kiedy L=P?
16 lut 15:41
hime: to może jeszcze inaczej
ile wynosi x ?
52=5x
16 lut 15:42
hime: kiedy 5 podniesione do jakiejś potęgi jest równe 52 ? ile musi być równe to "coś" ?
16 lut 15:42
aga: no 25
16 lut 15:44
aga: znaczy no 52= 25
16 lut 15:44
hime: 52=25 ale przecież nie o to pytam....
16 lut 15:48
hime: kiedy 5
2 = 5
x? dla jakiego x? czego nie rozumesz w pytaniu
16 lut 15:48
hime: 52=5x miało być
16 lut 15:49
hime: ale dobra, możemy i tak
52=5x
25=5x => 5 do której = 25 ?
16 lut 15:50
aga: 5 do drugiej
16 lut 15:52
aga: znaczy 5x5
16 lut 15:52
hime: więc ile wynosi x ?
16 lut 15:56
aga: x=5?tak
16 lut 16:05
aga: niee kurde juz mi sie to miesza
16 lut 16:06
aga: 52 ma sie rownac x tak ?
16 lut 16:07
hime: nie.... 5
%= 25

gdzie napisałem 5
2=x
5x=52 ⇒ x=


16 lut 16:10
hime: "nie .... 5
5= 25

"
16 lut 16:11
aga: 1?
16 lut 16:15
hime: czy 5
1 = 5
2 czyli czy 5=25
16 lut 16:20
aga: no to bd 52 pisalam juz
16 lut 16:26
hime: napisałaś, że 5
2=25, to prawda, a ja żeby upewnić się czy zrozumiałaś, zapytałem ile wynosi w
związku z tym x, gdy 5
x=25, a Ty napisałaś, że 5 czyli, że nie zrozumiałaś...
16 lut 16:44