Proszę o Pomoc
Kamil: Zad.1Proste o równaniach y = (a – 2)x – 3 i y = (3a + 1)x – 2 są równoległe. Wyznacz liczbę a
Zad.2 Znajdź wzór funkcji liniowej, wiedząc, że do jej wykresu należą punkty: (−1, 4) i (2, 5).
Zad.3 Rozwiąż nierówność: −x2 – 1 (x + 3)(x – 1).
Zad.4 Wyznacz najmniejszą i największą wartość funkcji f(x) = − x2 + 3x – 5 w przedziale
<0, 4>.
Zad.5 Rozwiąż równanie: (2x2 – 6)(x – 2)2(x2 + 4) = 0.
10 gru 09:45
Jerzy:
co od siebie ?
10 gru 09:46
10 gru 09:54
5-latek: zadnie nr 1
a−2=3a+1to −2a=3 to a= .....
Zadanie nr 2
y=m(x−x
0)+y
0
10 gru 14:44