Geometria analityczna
stokrotkę: Dane są punkty A=(5, 2), B=(1,−3),C =(−2,−8). Oblicz odległość punktu A od prostej l
przechodzącej przez punkty B,C.
Jak żyć, z Pitagorasa nie chce działać tak jak powinno.
26 lis 18:59
5-latek: Zostaw tego biednego Pitagorasa w spokoju
Napisz równanie prostej przechodzącej przez punkty B i C i masz tez wzor na odleglosc punktu
od prostej
26 lis 19:01
stokrotkę: {2=5x+b
{−3=x+b
{−8=−2x+b
−13=−8x−b
8x=13−b
O to chodzi?
26 lis 19:09
26 lis 19:10
26 lis 19:11
stokrotkę: No to ładnie. Dziękuję.
26 lis 19:22