Przekształcenie!
Lalalalala: W wyniku przekształcenia wykresu funkcji f(x)=log2 x przez symetrię osiową względem prostej
y=x otrzymamy wykres funkcji....?
30 wrz 23:25
Qulka: y=2x
30 wrz 23:26
Lalalalala: dlaczego? jak?
30 wrz 23:27
Qulka:
30 wrz 23:28
Lalalalala: to ja chyba nie rozumiem co to jest symetria osiowa...
30 wrz 23:30
30 wrz 23:30
Lalalalala: dobra, ogarnęłam. dzięki
30 wrz 23:31
Lalalalala: Może z jeszcze jednym byś mi pomogła...
Ciąg (an) jest określony wzorem an=logxn , gdzie (xn) jest ciągiem geometrycznym o
wyrazach dodatnich. Wynika stąd, że ciąg (an):
c) jest ciągiem arytmetycznym.
Czemu?
30 wrz 23:34
30 wrz 23:40