Znależć pochodną
dk: Znaleźć pochodną kierunkową funkcji f(x,y)=y4−1x w punkcie P [−2, −√3] w kierunku
prostej 1+√3x−y=0
19 wrz 22:26
19 wrz 22:31
Qulka:
| | [1;√3] | |
[ 1/4 ; −12√3 ] o |
| = 1/8 − 18 = −17 78 |
| | 2 | |
19 wrz 22:38
19 wrz 22:39
Metis: Qulka wstrzymaj konie !

Zostaw coś Nam i oszczędzaj się, twoja wiedza z fizyki i chemii pewnie nie raz się tutaj przyda

Miło, że wróciłaś
19 wrz 22:45
Qulka: Wakacje się skończyły

trzeba pomęczyć szare komórki

żeby nie wyjść z wprawy
19 wrz 22:47
`Aga: Wielkie dzięki. Wszystko rozumiem tylko mnie wychodzi pochodna po y w punkcie −4√27 (nie wiem
gdzie robię błąd)
20 wrz 08:54
`Aga: Już wiem , sorry (moja głupota

). Jeszcze raz wielkie dzięki.
20 wrz 09:05
Kacper:
20 wrz 10:07