Prosze o pomoc!
bscarlet:
(2x+4)2≤16
oraz
−2x2−2√2x+3≤0
12 maj 20:51
5-latek: (2x+4)2= ile ?
12 maj 20:56
bscarlet: Czy ktos moze mi pomoc w tych zadaniach?
12 maj 21:21
5-latek: Przeciez Ci pomagam .
No chyba ze oczekujesz gotowych rozwiazan to niestety .
12 maj 21:23
bscarlet: 4x2+16
12 maj 21:25
Qulka:

kiedy niebieskie jest pod zielonym ... odp czerwona
12 maj 21:25
52: NIe...
(a+b)2=a2+2ab+b2
(a)2+(b)2=a2+b2
Zapamiętaj to sobiee
12 maj 21:26
5-latek: Nie
Zastosuj wzor skroconego mnożenia (a+b)2 = a2+2*a*b+b2 i napisz jeszcze raz
12 maj 21:26
12 maj 21:27
ZKS:
(2x + 4)2 ≤ 16
4(x + 2)2 ≤ 16
(x + 2)2 ≤ 4
|x + 2| ≤ 2
...
12 maj 21:27
bscarlet: jezu ja tego wogole nie moge pojac
a to drugie to juz wogole masakra
12 maj 21:30
52: Sposób
ZKS taki piękny, a ja o tym nie pomyślałem
12 maj 21:32
bscarlet: a to

−2x
2−2
√2x+3≤0
12 maj 21:39
ZKS:
Ten x jest pod pierwiastkiem, czy źle zapisałeś?
12 maj 21:41
bscarlet: oj zle sorki nie jest pod pierwiastkiem
12 maj 21:41
bscarlet: Tak dokladnie mam zapisane skopiowalam
−2x2 − 2√2x +3 ≤ 0
12 maj 21:42
bscarlet: proszeeee
12 maj 21:46
ZKS:
−2x2 − 2√2x + 3 ≤ 0
2x2 + 2√2x − 3 ≥ 0
(√2x + 1)2 − 4 ≥ 0
(√2x + 1)2 ≥ 4
|√2x + 1| ≥ 2
Dokończ.
12 maj 21:47
bscarlet: niestety nie bylo mnie na tych zajeciach i kompletnie jestem zielona
12 maj 21:53
ZKS:
Popatrz tutaj
1653 masz przykłady. Pisz jak coś będzie niejasne.
12 maj 21:58
12 maj 22:00
bscarlet: ZKS bardzo dziekuje za pomoc postaram sie cos z tego zrozumiec
12 maj 22:08
też jakaś scarlet:
No to masz noc z głowy, bo rozumienie to nie twoja działka
12 maj 22:19
bscarlet: o takie komentarze nie prosze
12 maj 22:21