stosunek obwodów kwadratów
Jolanta: wierzchołki kwadratu ABCD połączono ze środkami jego boków i otrzymano w ten sposób mniejszy
kwadrat EFGH.Oblicz,jaki jest stosunek obwodów kwadratów ABCD i EFGH Proszę o rozwiazanie
22 kwi 23:15
Bogdan:
"wierzchołki kwadratu ABCD połączono ze środkami jego boków" − wykonaj zgodny z tym
opisem rysunek
22 kwi 23:17
Jolanta: zrobiłam rusunek
22 kwi 23:19
Bogdan:
to go pokaż tutaj
22 kwi 23:19
5-latek:

Jakim cudem (chociaż mowia ze cuda się zdarzają
No to teraz je polacz
22 kwi 23:22
Jolanta: mam kłopoty z rysowaniem.Bogdan wiem ,że bardzo dużo umiesz,Ja tylko wyjatkowo pytam ,staram
sie w miare możliwości pomagac i jeśli pytam to znaczy ,że naprawde potrzebuję pomocy.
22 kwi 23:24
Bogdan:
Toć to cud

Hej
5−latku − widziałeś mój wpis do Ciebie w sprawie zbiorów zadań?,
jest tutaj
18974
22 kwi 23:27
Bogdan:
Podaj Jolanto jeszcze raz, ale dokładnie, treść zadania
22 kwi 23:28
Jolanta:

Treść jest taka jak napisałam
22 kwi 23:32
22 kwi 23:35
Bogdan:

Z treści zadania wynika taki rysunek
22 kwi 23:36
Jolanta: Przepraszam,masz racje ,rysunek jest taki jak zrobiłam
22 kwi 23:36
5-latek: Bogdan 
Przeczytalem i zanotowałem . Jeszcze raz dziekuje Ci za pamięć
22 kwi 23:47
Jolanta: Milu bardzo Ci dziękuję
22 kwi 23:50
Bogdan:

b =
√a2 + 4a2 = a
√5
| | 2b | | 2a√5 | |
Stosunek obwodów kwadratów ABCD i EFGH jest rowny |
| = |
| =√5 |
| | 2a | | 2a | |
22 kwi 23:50
Jolanta: Dziekuję
23 kwi 00:06