Jak przejść z postaci kanonicznej do ogólnej?? Pomóżcie
Magda:
17 sie 11:11
Magda: Jak przejść z postaci kanoniczej do ogólnej

pomóżcie
17 sie 11:12
Magda: Jak przejść z postaci kanoniczej do ogólnej

pomóżcie
17 sie 11:16
nelson: Ażeby wykonać taką magiczną sztuczkę należy zastosować wzór (a + b)2 = a2 + 2ab + b2
17 sie 11:25
Magda: dzieks
17 sie 11:27
nelson: y = 2(x + 3)2 − 4
y = 2(x2 + 2 · x · 3 + 32) − 4
y = 2(x2 + 6x + 9) − 4
y = 2x2 + 12x + 18 − 4
y = 2x2 + 12x + 14
A oto i przykład.
17 sie 11:29
Mateuz : −12(x−1)2+2
18 wrz 00:13
ags: γ=(2x−1)2+8
18 sty 11:47
J: y=4x2 − 4x + 1 +8 = 4x2 − 4x + 18
18 sty 11:51
J: Oczywiście na końcu ma być 9, a nie 18
18 sty 11:52
5-latek: Czesc.
Pytam tak ludzi na forum o ksiazki gdzie jest rozwiazanych duzo przykladow (ale rozwiazanych )
z okresowosci funkcji trygonometrycznych i zbioru wartosci tych funkcji .
znasz moze ? Jesli tak to prosze podaj , ja sobie zakupie . dzieki
18 sty 12:02
J: Witaj

Nistety przykro mi, ale nie mam żadnych podręczników do matematyki i nie mam też
pojęcia co aktualnie na rynku jest dobre w temacie trygonometrii, ale myślę,że ktoś z forum Ci
podpowie
18 sty 12:07
5-latek: Wiesz ksiazki do matematyki to mam nawet Pokornrgo ,, Trygonometria dla samoukow " zlat 60
−tych tylko ze tam nie ma rozwiazanych duzo takich przykladow .
Ale dziekuje za odzew
18 sty 12:13
daras: J> a w bibliotece sprawdzałęs, teaznie mają?
to poszukaj na chomiku, to modne teraz i wychodzić z domu nie trzeba

no chyba, że masz alergię na czytanie

>
18 sty 15:20
xyz: Y= − jedna druga(x+ jedna druga) do potęgi drugiej + jedna druga. Proszę o pomoc w rozwiazaniu
26 mar 20:30
Bogdan:
Dzień dobry. Z starszych zbiorów zadań z rozwiązaniami polecam 3−tomowy zbiór wydawnictwa
Podkowa: "Matura zbiór zadań część I" (kolor żółty okładki), "Matura zbiór zadań część II"
(kolor niebieski okładki), "Egzamin wstępny na wyższe uczelnie zbiór zadań" (kolor żółty
okładki). Jedną z autorek jest Alicja Cewe. Ja mam wydanie z 1999 r.
Z nowych zbiorów zadań polecam wznawiany corocznie zbiór zadań maturalnych wydawnictwa
Omega, a także tego wydawnictwa zbiory zadań opracowane przez pana Witolda Stachnika,
w tym zbiory zadań maturalnych i zbiory zadań na ocenę celującą.
22 kwi 11:19
5-latek: Bardzo CI dziekuje za odpowiedz

Naprawde nie spodziewałem się ze ktoś jeszcze będzie pamietal Zaraz sobie zapiszse i będę
szukal . Kiedys tez polecales Krysicki i spolka 3 tomy tematy egzaminow wstępnych z
nmatematyki na wyzszse uczelnie (tez sobie zakupiłem .
22 kwi 23:36