a2 | |
+ a2 = c2 | |
4 |
5a2 | |
= c2 | |
4 |
√5a | |
= c | |
2 |
a | x | ||||||||||||||||||||
= | |||||||||||||||||||||
|
|
2a√5 | ||
x = | ||
5 |
PABCD | |
=5=k2 | |
PEFGH |
a√5 | ||
zaznaczony 'x' na rysunku równa się | ||
5 |
a√5 | a2 | |||
czyli pole EFGH wynosi ( | )2 = | |||
5 | 5 |
PABCD | a2 | 5 | ||||||||||||
= | = a2* | = 5 | ||||||||||||
PEFGH |
| a2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |