matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
CIK CIK CIAKALAKA
kurczak:
https://matematykaszkolna.pl/forum/277796.html
18 kwi 11:26
Benny:
https://matematykaszkolna.pl/forum/289812.html
18 kwi 11:33
kurczak:
Dzięki
a skąd te 135 stopni ?
18 kwi 11:40
kurczak:
?
18 kwi 12:10
kukuryku:
yolo
18 kwi 22:38
Mila:
1) (n−2)*180− suma kątów wewnętrznych w n−kącie wypukłym n=8 (8−2)*180=1080− suma kątów wewnętrznych w ośmiokącie.
1080
o
2) |∡A|=
=135
o
− miara kąta wewnętrznego w ośmiokącie foremnym
8
Narysowana przekątna jest dwusieczną kąta A i kąta B
135
α=
2
δ=135
o
−90
o
=45
o
α+δ+γ=180
o
γ=180
o
−45
o
−67.5
o
=67.5
o
β=180
o
−67.5
o
=112.5
o
19 wrz 20:35
aabb:
https://matematykaszkolna.pl/forum/277796.html
20 wrz 00:05
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick