oblicz nie korzystajac z tablic i kalkulatora
fkdi: Oblicz nie korzystajac z tablic i kalkulatora. Proszę o pokazanie krok po kroku
tg 40°*tg 45°*tg 50°=
| 4 cos 17° sin 13° cos 43° | |
| = |
| sin399° | |
| cos7° cos3° − cos 87° sin367° | |
| = |
| sin440° | |
6 kwi 21:55
Qulka: pierwsze
tg50 = ctg40
tg40•ctg40=1
tg45=1
więc 1•1=1
6 kwi 22:00
Qulka: trzecie
wzór 2 od góry w pierwszej kolumnie
sin367 = sin7
cos 87 =sin3
sin 440 = sin 80 = cos 10
6 kwi 22:03
6 kwi 22:04
6 kwi 22:22
6 kwi 22:22
5-latek: Pokazane krok po kroku . I co ? I nic
7 kwi 09:01
fkdi: Nie rozumiem tego 2 czemu cos 60+cos26 nie widze tego
7 kwi 14:04
daras: on potrzebuje co pół kroku

albo ćwierć..
to tak jak z muzyką są całe nuty, półnuty, i ćwierć matołki
7 kwi 14:15
fkdi: Są też hamskie kawałki...
7 kwi 14:17
daras: nawet nie umie napisać
cham po polsku !
7 kwi 14:18
Kacper:
7 kwi 14:18
Qulka: bo cos 60+cos26 = 2 cos(60+26)/2 • cos(60−26)/2 = 2 cos 43 • cos 17
wzór drugi od góry
3670
7 kwi 22:21