1. Dany jest trójkąt ABC o wierzchołkach: A = ( 1,1), B= ( 2, 1), C= (1,3). W
Sadi:
1. Dany jest trójkąt ABC o wierzchołkach: A = ( 1,1), B= ( 2, 1), C= (1,3). Wyznacz:
a. równanie boku BC
b. równanie wysokości opuszczonej na bok BC
c. równanie symetralnej boku BC
d. równanie środkowej boku BC
e. sprawdź, czy trójkąt jest prostokątny.
Czy mógłby mi ktoś pomóc ? Jutro mam zdać semestr i mimo że raz rozumiem i potrafię podstawić
(łatwiejsze zadania) to innym razem nie umiem nic... Nie rozumiem po co jest tu punkt A jeśli
go nawet nie używamy