matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc
Maniek:
Rozwiąż. Zad 1. Równanie: 2x
2
−8x−10=0 Zad 2. Nierówność:
1
2
x
2
+6x+18≥0
17 mar 15:16
akka:
https://matematykaszkolna.pl/strona/54.html
17 mar 15:17
akka:
https://matematykaszkolna.pl/strona/93.html
weź się do nauki
leniu
17 mar 15:18
Hajtowy:
1) x
2
−4x−5=0 Δ=16+20=36
√
Δ
=6
4+6
x
1
=
=
2
4−6
x
2
=
=
2
Odp. ...
17 mar 15:33