Jaki zbiór zadań do matury?
wmboczek: Chciałbym wybrać zbiór przygotowujący do nowej matury na poziomie podstawowym. Sporo osób już
pracuje z takimi zbiorami, więc prosiłbym o opinie na temat konkretnych publikacji. Przyjmijmy
skalę szkolną 1−6 i kategorie:
A) Trudność zadań
B) Rozwiązane przykłady i odpowiedzi
C) Różnorodność zadań
D) Liczba zadań
E) Szata graficzna
F) Zawarta teoria i/lub opis wymagań
G) Współczynnik jakość − cena
15 lut 09:28
PW: Prowadzisz jakieś badania statystyczne na zlecenie wydawnictw?
Jeżeli uczysz się, to bierz jakikolwiek zbiór i rozwiązuj, bo mało czasu zostało.
15 lut 11:33
Qulka: Do matury polecam rozwiązać wszystkie zadania zawarte w zakładce matura zadania poukładane
działami
15 lut 11:46
15 lut 11:49
15 lut 11:53
wmboczek: Chciałbym po prostu wiedzieć, jaki zbiór jest najlepszy do moich celów. A wiadomo, że na
stronach wydawnictw całej prawdy nie znajdę, dopiero "w praniu" da się coś powiedzieć o
zbiorze.
15 lut 14:47
wmboczek: Nikt nie pochwali swojego zbioru?
15 lut 19:15
Foxal: ja sie ucze z tzw "kiełbasy" oraz teraz znalazlem swietny zbior zadan "Powtórka przed maturą"
E.Świda, E.Kurczab itd.
15 lut 19:18
Qulka: ja używam tych zadań co mówiłam i czasem Gwizdaka ( co też jest zebranymi zadaniami
maturalnymi)
zadania na maturę podstawowa sprawdzają tylko jedno,,czy umiesz w tablicach znaleźć odpowiedni
wzór
bo przygotowują do niezbędnej studentom umiejętności tj. czytania treści skryptów
więc jedyny sposób żeby poznać specyfikę tych zadań to rozwiązywać dokładnie te zadania jakie
były na maturę przygotowane
15 lut 23:43