matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Damo93:
Badanie przebiegu zmienność funkcjii
Czy mógłby ktoś dać kilka przykładów funkcji na których będę mógł poćwiczyć
25 sty 18:56
Marcin:
x
2
f(x)=
x−1
25 sty 18:57
Marcin:
lnx
g(x)=
x
25 sty 18:58
john2:
Może zainteresuje Cię ten wątek. Zaznaczam od razu, że w pierwszym albo drugim źle wyznaczyliśmy asymptoty ukośne.
https://matematykaszkolna.pl/forum/274143.html
25 sty 18:58
john2:
jeszcze to
https://matematykaszkolna.pl/forum/274329.html
25 sty 18:59
Damo93:
Marcin te już mam
ale dzięki !
25 sty 19:46
jakubs:
x
y=
arctgx
25 sty 19:48
Dawid:
f(x)=2tgx−tg
2
x
25 sty 19:49
Marcin:
f(x)=e
−x
2
25 sty 19:51