wyznaczniki
kyrtap: Wyznaczniki:
Obliczyć det(2A), jeżeli det(3A) = 54 i det(4A) = 128.
det(3A) = 54
3
n detA = 54
4
n detA = 128 co dalej
23 sty 22:33
23 sty 22:34
kyrtap: widziałem to ale nie rozumiem tego co Godzio napisał
23 sty 22:35
Godzio:
Podziel równania przez siebie i prawie koniec.
23 sty 22:37
kyrtap: innej bardziej profesjonalnej metody nie ma?
23 sty 22:37
23 sty 22:38
kyrtap: Gray o to mi chodziło mój mentorze
23 sty 22:40
Gray: To to samo (prawie) co Godzio zaproponował.
23 sty 22:46
kyrtap: nie szkodzi
23 sty 22:46