matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Macierz.
granit:
Oblicz det(2A), jeżeli det(3A)=54 oraz det(4A)=128. Zaczęłam tak: det(3A)=3
n
detA=54 det(4A)=4
n
detA=128 Ale co dalej?
21 sty 18:37
Godzio:
4
det(3A) = 54 / * (
)
n
3
4
det(4A) = 54 * (
)
n
= 128 ⇒ n = 3
3
2
det(3A) = 54 / * (
)
3
⇒ det(2A) = 16
3
21 sty 18:44
granit:
54
4
Dlaczego det(3A)=
. Skąd się wzięło to
?
(4/3)
n
3
21 sty 18:57