granica
areek: oblicz granice stosujac regule Hospitala
21 sty 13:16
J:
| | −sinx | |
= lim |
| = lim ( −sinx ) = − 1 |
| | 1 | |
21 sty 13:19
21 sty 13:20
daras: bo z dzieleniem chyba już nie?
21 sty 13:20
areek: nie, nie mam problemu z liczenie pochodnych, ale interesowalo mnie to czy cos π/2 to normalny
wynik czy 0.
| | π | |
Dlaczego mianownik wynosi 1 ? pochodna z x to 1 a z |
| to 0 ? |
| | 2 | |
21 sty 13:24
J:
(x − a)' = (x)' − (a)' = 1 − 0 = 1
21 sty 13:26
21 sty 13:31
J:
nie , to: − 1
21 sty 13:35
areek: a skad to wiadomo?
21 sty 13:39
john2: areek chyba wiesz ile to jest sin900 ?
polecam też patrzeć na wykresy
21 sty 13:56
21 sty 13:57
21 sty 13:57