matematykaszkolna.pl
Prosba. 5-latek: Dzien dobry Eta . Pozdrawiam w to sobotnie poludnie emotka Mam prosbe . Ty kiedys podawalas Lukasowi wzory do wyprowadazenia i zadanka z logarytmow . Mialem to zapisane ale zlapalem wirusa i sie skasowalo . Jesli mogla bys znalezc i podac linki bede wdzieczny
3 sty 12:21
Eta: Witam 'Małolatku"emotka https://matematykaszkolna.pl/forum/256380.html Nie wiem czy o te Ci chodziło?
3 sty 12:30
5-latek: Tak wlasnie o to chodzilo emotka Jeszcze raz podziekowania
3 sty 12:34
daras: tutaj w ogóle trudno coś odnaleźć, po miesiącu a nawet po tygodniu już wszystko spada w przepaść i od nowa te same zadania...to główna wada tego forum, przypomina to Syzyfowe prace.. chyba, że ktoś porobi swoje zakładki emotka
3 sty 13:23
52: Fajnie jak by była taka opcja gdzie każdy, kto ma zarezerwowany nick, mógłby mieć taką opcje "ulubione" i klikać w dany wątek ten przycisk, i wchodząc w swój nick miał te wątki zebrane w całość i kiedy mu się przypomni coś albo zapomni wchodzi, sprawdza i jest emotka
3 sty 13:27
Martiminiano: I przydałaby się możliwość edycji postów emotka
3 sty 14:44
tyu: i możliwość cytowania
3 sty 14:46
daras: odświeżajmy i dopisujmy tu pobożne życzenia. może coś to da i wpłynie na poprawę funkcjonowania tego forum ?
3 sty 20:44
Eve: edycja by się bardzo przydała, bo mi się czasem palec omsknie nie tam gdzie trza emotka
3 sty 20:55
daras: ...
8 sty 11:16
Gray: Podział zadań na kategorie: szkoła podstawowa, gimnazjum, szkoła średnia, studia. Np. przy wpisywaniu tematu, delikwent wybiera jedną z czterech opcji (np. SP, G, SS emotka, S), która wyświetla się obok tematu (może być odpowiedni kolor).
8 sty 12:14
Gray: Jeszcze jedna propozycja: każdy kto prosi o pomoc, wpłaca kaucję (np. 5zł za zadanie). Jak otrzyma rozwiązanie i wykaże zainteresowanie z uzyskanej odpowiedzi, otrzyma zwrot kaucji. To jest irytujące, jak człowiek opisze się rozwiązania, a pytający ma to głęboko w dupie.
8 sty 20:46
kyrtap: Gray pozdrawiam emotka
8 sty 20:47
Gray: Odbijam emotka
8 sty 20:49
Eta: emotka
8 sty 20:50
kyrtap: emotka
8 sty 20:53
Martiminiano: Gdyby chociaż część tych rzeczy udało się zrealizować, to byłoby fajnie emotka
8 sty 21:01
kyrtap: chodzi Ci o nakładanie haraczu na tych co nie interesują się zadaniem które zostało zadane przez nich samych?
8 sty 21:03
Martiminiano: Były też inne pomysły Ale fakt, przydałoby się zrobić coś z tym brakiem zainteresowania osób, dla których zadanie zostało rozwiązane, bo bywa, że można się trochę zirytować
8 sty 21:10
Mila: Nie wiem co się dzieje z naszą młodzieżą. W wielu przypadkach absolutny brak szacunku dla cudzej pracy, wiedzy. Obserwuję, że to się pogłębia.
8 sty 21:10
Martiminiano: Święte słowa.
8 sty 21:12
bezendu: Z tym poziomem to fajny pomysł emotka Od razu można wiedzieć jaki sposób rozwiązania zastosować. A co do kultury to słowo ''Dziękuję'' to chyba dawno na tym forum nie padło. A w końcu pomoc jest bezinteresowna więc wpada to magiczne słówko dodać na końcu emotka
8 sty 21:16
Blue: Marcin, jak tam wyniki maturki ?emotka Sorry, że tak nie w temacie emotka U mnie dużo osób nie zdało
8 sty 21:17
Eve: można by tez wymusić rejestrację, stały nick, wtedy wiadomo komu pomagać a komu nie, ja się już tyle narozwiązywałam i niektórzy faktycznie maja to w głębokim poważaniu, nawet nie zajrzeli sprawdzić
8 sty 21:17
Eve: bezendu często to słowo pada, pewnie nie tak jakbyśmy chcieli, ale jednak emotka
8 sty 21:18
Martiminiano: U mnie zdały 4 osoby na 18... Ogólnie to wstyd się przyznać. W sumie to dopiero co wyszedłem ze szpitala, ale pocztą pantoflową wyniki do mnie dotarły. Z podstawy 70% (porażka...), z rozszerzenia 60% (jestem zadowolony).
8 sty 21:20
Martiminiano: A jak u Ciebie?emotka
8 sty 21:20
5-latek: Dobry wieczor Milu emotka Tak masz racje brak szacunku dla cudzej pracy i wiedzy . Ty czy Eta czy np PW lub ktos inny pomagajacy tutaj za wiedze musial zaplacic. Trzeba bylo kupic ksiazki do nauki ,poswiecic na to duzo czasu . Ale to co niektorych nie nteresuje . Mysle ze to im sie nalezy z tzw urzedu . Z drugiej strony to ciekawe czy taki sam stosunek maja do swoich rodzicow czy bliskich
8 sty 21:24
bezendu: Eva dziena albo spoko to jednak nie podziękowanie emotka
8 sty 21:24
Blue: Ja jeszcze nie mam wyników z rozszerzenia (będę miała w poniedziałek), z podstawy 88%, czyli też w sumie zadowolona nie jestem, ale wiedziałam, że będę miała taki wynik emotka U mnie w szkole na mat.−fizie najlepsza osoba miała z rozszerzenia 60%, więc się niepokoję, bo myślałam, że mi dobrze poszło to rozszerzenie, ale skoro najlepsza osoba z takiej klasy ma tylko 60%, to zwątpiłam... ale zobaczymy emotka Marcin, jeszcze trochę i napisałbyś lepiej rozszerzenie niż podstawę, haha
8 sty 21:26
Blue: a słowo "dzięki" też jest zakazane? Pytam, bo często tak piszę, a nie chcę nikogo obrazićemotka
8 sty 21:27
Martiminiano: Wiedziałem w sumie, że będę miał taki wynik z podstawy. Jak przeanalizowałem te zadania i zobaczyłem błędy (już jak był klucz w internecie), to nie wiedziałem czy się śmiać, czy płakać.
8 sty 21:33
Blue: Czasem człowiek zrobi głupie błędy, ja do dziś nie mogę sobie przypomnieć, co tam napisałam w tych dowodach i nie wiem, czy na rozszerzeniu napisałam, że tam są trójkąty przystające czy podobne... (oczywiście wiedziałam, że przystające, ale nie wiem czy z rozmachu nie napisałam inaczej ) haha
8 sty 21:36
Martiminiano: Chyba trochę nie na temat tutaj piszemy I tak nic nie przebije tego jak zrobisz dobrze zadanie w brudnopisie, a zaznaczysz coś innego − i żeby to raz
8 sty 21:40
Mila: Dlatego nie wychodzimy z egzaminu przed czasem, lecz sprawdzamy rozwiązanie i kodowanie. Nie martwcie się te wyniki są zapowiedzią sukcesu w maju, jeżeli będziecie pracować.
8 sty 22:24
Blue: Mila, ja czasem mam tak, że nic chce mi się sprawdzać albo tak sprawdzam po omacku Tzn dla mnie sprawdzenie tzn policzenie wszystkiego od początku, bo jak ja tylko przelecę wzrokiem, to czasem nie wyłapię błędu emotka
8 sty 22:48
Blue: nie chce*
8 sty 22:48
Mila: Weryfikacja prawidłowości rozwiązania jest bardzo ważna . W domu masz odpowiedzi, na egzaminie nie. Trzeba się tego też uczyć.Popracuj nad tym. Zanim spojrzysz do odpowiedzi sprawdź przynajmniej, czy wynik ma sens.
8 sty 23:32
kyrtap: Mój Nauczyciel zawsze mówił że nie sztuką jest dobrze rozwiązać zadanie ale sztuką odnaleźć błąd w rozwiązaniu )
9 sty 00:02
5-latek: https://matematykaszkolna.pl/forum/273036.html Blue jesli CI sie nie chce sprawdzic to popatrz na ostatnie wpisy tutaj.
9 sty 09:14
Kacper: Ja takie zachowanie widzę na co dzień. Wg mnie młodzież jest coraz bardziej świadoma tego, że sporo rzeczy, które się uczą nigdy w życiu im się nie przydają i olewają sobie totalnie. Druga rzecz, że my czasami sami dopuszczamy do takich sytuacji (0 odzewu itd.), kiedy dajemy gotowca. Zatem uczeń wpisuje zadania i czeka na rozwiązanie. Jeśli się nie pojawi po pół godziny, to jeszcze raz itd. Co do propozycji zmiany forum, to najbardziej przydałaby się możliwość edycji dla zarejestrowanych użytkowników. emotka
9 sty 10:32