matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
niezdam :
Liczba log
4
log
2
√
4
√
2
jest równa A. −2 B.−1,5 C −
2
3
D. −0,5 Jak to zrobić ?
23 gru 22:54
john2:
Korzystaj ze wzorów:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html
Najpierw zamień
√
4
√
2
= (2
1/4
)
1/2
23 gru 23:29
Lulu:
2
x
=2
1
8
1
x=
8
1
log
4
(
)=c
8
1
4
c
=
8
2
2c
=2
−3
2c=−3
−3
c=
2
23 gru 23:38
niezdam :
Dziękuje bardzo
23 gru 23:42
Piotr:
zdasz
23 gru 23:44