10 gru 21:57
daras: po czym
| | dy | |
jeśli |
| to wstydź się <burak> |
| | dt | |
10 gru 22:10
10 gru 22:10
Eta:
Potwierdzam! .... taki banał? ......... to już czyste lenistwo
10 gru 22:17
Lukas:
Banał dla nauczycielki matematyki

Nie wiem jak po prostu rozpisać
10 gru 22:19
10 gru 22:20
Dziadek Mróz:
| | u | |
y = |
| u = 2 − 3√t v = 4 + √5t |
| | v | |
| | u | | u'v − uv' | |
y' = [ |
| ]' = |
| = *) |
| | v | | v2 | |
v' = [4 +
√5t]' =
√5
| | | | 3 | | − |
| *(4 + √5t) − (2 − 3√t)√5 | | | 2√t | |
| |
*) = |
| = |
| | (4 + √5t)2 | |
| | | | 6 − 3√5t | | 2√5t − 3√5t | | − |
| − |
| | | | √t | | √t | |
| |
= |
| = |
| | (4 + √5t)2 | |
| | | | 6 − 2√5t | |
= |
| = |
| |
| | (4 + √5t)2 | | √t(4 + √5t)2 | |
10 gru 22:27
Dziadek Mróz:
Fuuuu gafa już podczas składania na początku.
| | 6 − 3√5 | | 6 | | 3√5t | |
− |
| → − |
| − |
| |
| | √t | | √t | | 2√t | |
I dalej można już liczyć i poprawiać
10 gru 22:29
10 gru 23:47
10 gru 23:49
Lukas:
sprawdzi ktoś ?
10 gru 23:57
Lukas: ?
11 gru 00:07
Lukas:
Eta ?
11 gru 00:11
11 gru 00:22
Lukas:
ten wolfram chyba źle pokazuję
11 gru 00:38
Eta:
ok

Możesz jeszcze przekształcić( ale nie musisz) tak:
| | 1 | |
|
| = e−x i −x2+2x−1= −(x2−2x+1)= −(x−1)2 |
| | ex | |
y
'= −e
−x(x−1)
2
11 gru 00:44
Lukas:
Dziękuję Eta

jesteś jeszcze na forum
#nocnazmiana# ?
11 gru 00:50
11 gru 11:27
Lukas:
wat ?
11 gru 11:28
daras: 23:47 przecież widac ż eźle w mianowniku powinno być cos
2x
a pochodna (cosx)' = − sinx
opanujże podstawowe wzory

nikt tego za ciebie nie zrobi bo i po co mu to?
11 gru 11:33
daras: a w watach to sie moce liczy

chyba, ze chodzi ci o Wojskową Akedemię Techniczna?
a może jestes na niej?
11 gru 11:34
Lukas:
Jestem na UWr
11 gru 13:39
Lukas:
| | (ex)'cosx−ex(cosx)' | |
y'= |
| |
| | cos2x | |
11 gru 13:44
Godzio:
11 gru 13:44
Lukas: dzięki
11 gru 13:50
daras: teraz dobrze, uważaj i staraj sie bo to zacna uczelnia i mam tam wielu znajomych
11 gru 14:11
Lukas:
Ok, będę grzeczny
11 gru 17:19