Wyraź poniższe wyrażenia za pomocą pojedynczego logarytmu:
Lukas: logarytm
Wyraź poniższe wyrażenia za pomocą pojedynczego logarytmu:
26 lis 00:37
Eta:
1/ ...= log310
2/ ...= log32
26 lis 00:45
Lukas:
nie bardzo wiem, już wszystko się mi miesza, może Pani dokończyć ?
26 lis 00:50
kyrtap: Etka jak tam Słońce?
26 lis 00:50
kyrtap: | 1 | | log10 | |
| = |
| = log310 |
| log3 | | log3 | |
| log310 | | log10 | | log2 | | log2 | |
| = |
| |
| = |
| = log32 |
| log210 | | log3 | | log10 | | log3 | |
26 lis 00:52
26 lis 00:57
kyrtap: Etka
26 lis 00:59
Eta:
26 lis 00:59
kyrtap: nie śpisz jeszcze?
26 lis 01:03
Eta:
A mam już spać?
26 lis 01:07
kyrtap: no wypadałoby
26 lis 01:10
kyrtap: Eta niewyspana = Eta zmęczona
26 lis 01:10
Eta:
Jestem "nocnym Markiem"
26 lis 01:10
kyrtap: ja jeszcze kminie kilka rzeczy z przedmiotu
26 lis 01:11
Lukas:
a ja do 7 rano siedzę :v
26 lis 01:21
Lukas:
Etuniu ogarniasz granice ?
26 lis 01:25
kyrtap: Lukas dawaj przykłady jak są jeszcze ludzie
26 lis 01:26
Eta:
Granice nie są trudne... i Ty ogarniesz, tylko trochę potrenuj to nabierzesz wprawy

A tera już idę spać
26 lis 01:34
Eta:
tera
z
26 lis 01:34
kyrtap: tera widzę Eta zaczerpnęłaś gwary
26 lis 01:35
Lukas:
n√3n−5n
26 lis 01:35
kyrtap: do czego ta granica zmierza?
26 lis 01:43
Lukas:
n→∞
26 lis 01:51
kyrtap: dzisiaj podawał ten przykład Bezendu ale Gray napisał że taka granica nie może istnieć
26 lis 01:52
26 lis 01:52